AKTUELNO

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas da bez obzira koliko obaveza i novih zadataka kada je u pitanju borba protiv virusa korona ima, Vojska Srbije nijednog trenutka ne prestaje sa svojom modernizacijom i opremanjem.

VS nikada ne zaboravlja da život mora da teče i da ne sme da gubi vreme, naveo je Vulin koji je prisustvovao raketnom gađanju modularnim sistemom "Oganj" sa oklopljenom kabinom LRSVM M18, koje su izveli Mešovita artiljerijska brigada i Tehničko-opitni centar.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane, Jovo Mamula

-Danas je Vojska Srbije pokazala šta može modularni Oganj koji je modernizovana verzija sa blindiranom kabinom. Danas smo ispaljivali rakete od 122 mm. Domet od 40 kilometara je nešto što se do sada nije radilo. Pokazali smo da možemo i to da uradimo i da na taj način možemo da poboljšamo naše sposobnosti i našu snagu - rekao je Vulin, prenosi Ministarstvo odbrane.On je istakao da borbena gotovost Vojske Srbije nikada i ni pod kakvim opravdanjem ne sme biti umanjena.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane, Jovo Mamula

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane, Jovo Mamula

-Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vrhovni komandant naše vojske, svakodnevno vodi računa o tome i od nas traži da budemo uvek u stanju da zaštitimo svoju zemlju i svoj narod. Mi to i možemo - naglasio je Vulin.

#Aleksandar Vulin

#Vojska

<
'