AKTUELNO

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković rekao je da su jutros dobili rezultate testiranja i da su kada su videli da je 30 osoba u staračkom domu "Radost" pozitivno na koronavirus odmah pozvali Krizni štab.

Veličković je rekao da su u izveštaju koji je danas stigao iz Zavoda za javno zdravlje “Timok” saznali da je koronavirusom zaraženo 26 korisnika, ali i tri radnika ove ustanove, kao i jedan vojnik.

- Na vezi smo sa Kriznim štabom, proveravamo sve što je pristiglo i gledamo da stupimo u kontakt sa svim licima koji su imali kontakt sa zaraženima i da ih lokalizujemo i zatvorimo u kućni karantin - rekao je Veličković za TV Pink.

Veličković je rekao da će biti urađeni još jedni kontrolni testovi svih korisnika, radnika i pripadnika vojske.

Foto: TV Pink Printscreen

- Rezultate ćemo proveriti još jednom, pošto novozaraženi nemaju nikakave simptome. U pitanju su korisnici doma koji mahom imaju 80 godina i više. Želimo da proverimo kako bismo se uverili da se uzorci nisu kontaminirali u toku transporta - kazao je Veličković.

Podsetimo, da je Negotin žarište rekao je jutros gostujući na TV Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o situaciji u ustanovama socijalne zaštite i posledicama onog što se desilo u Gerontološkom centru u Nišu.

#Negotin

#Srbija

#Vladimir Veličković

#koronavirus

#žarište

<
'