AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predstavnike tima Oružanih snaga Ruske Federacije, koji pomažu u sprečavanju širenja korona virusa i suzbijanju zarazne bolesti COVID-19, a koje predvodi general-major Mihail Černišov.

Predsednik Vučić je, u svoje ime i u ime građana Srbije, zahvalio predsedniku Vladimiru Putinu na ljudskoj i državničkoj solidarnosti, koju je pokazao upućivanjem medicinske pomoći u Srbiju, iako je i Rusija pogođena epidemijom.

- Odluka predsednika Putina je izraz solidarnosti, ali i potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja - naveo je predsednik Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

General-major Černišov je istakao da su u obavljanju obimnog posla u stabilizovanju situacije imali odlično razumevanje sa srpskim kolegama i pomoć lokalnih vlasti.

Predsednik Vučić je ruskom timu uputio reči zahvalnosti što su pružili tako važnu pomoć.

- Profesionalnim i efikasnim angažovanjem ste se, od jutra do mraka, borili za svoje prijatelje u Srbiji. Srbija vam to nikad neće zaboraviti - istakao je Vučić.

Rekao je da su oni, u saradnji sa srpskim jedinicama atomsko-biološko-hemijske odbrane, za kratko vreme pomogli da se pod kontrolu stavi epidemija u najvećim žarištima, kao što su Beograd, Kikinda, Valjevo, Ćuprija, Niš i druga mesta.

On je dodao da je bio fasciniran njihovom marljivošću i preneo da su se stanovnici srpskih gradova i mesta, u kojima je bio angažovan ruski tim, osećali sigurnije.

- Vi ste svojim radom zadobili poštovanje naših građana i produbili bratske odnose između dvaju naroda - rekao je predsednik Vučić.

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je kazao da pohvale predsednika Vučića znače tim više, jer je on poznat kao čovek koji otvoreno i iskreno govori ono što misli.

Ruski ambasador je istakao da je dolazak ovog tima proizašao iz razgovora predsednika Vučića i predsednika Putina, ali pre svega iz njihovog ličnog odnosa poštovanja i poverenja.

Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsedniku Putinu i ministru odbrane Šojguu, izrazivši nadu da će oni uskoro ponovo posetiti Srbiju, navedeno je u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Rusija

#Sastanak

<
'