AKTUELNO

Nj. K. V. Princeza Katarina donirala je 7 infuzionih pumpi bolnicama u Srbiji koje su medicinskim radnicima neophodne u borbi protiv pandemije korona virusa.

Donacija vredna više od 8.700 evra pristigla je posredstvom humanitarne organizacije Lajflajn Velika Britanija, čiji je Nj. K. V. Princeza Katarina pokrovitelj.

Foto: Pink.rs

Ova donacija infuzionih pumpi stiže u pravo vreme kao pomoć srpskim lekarima koji se bore protiv korona virusa i biće dodeljene KBC Zvezdara i Kliničkom centru Srbije.

Foto: Pink.rs

Sredstva za ovu donaciju prikupljena su na humanitarnoj gala večeri u Londonu koju su organizovali Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina zajedno sa humanitarnom organizacijom Lajflajn Velika Britanija.

Ovaj humanitarni događaj bio je organizovan februara ove godine u Berkli hotelu sa 5 zvezdica u Najtsbridžu u Londonu – ustanovi koja postoji od početka 1800-te.

Foto: Pink.rs

Član upravnog odbora g-din Lazar Vuković istakao je neumorni rad pokroviteljke humanitarne organizacije Nj.K.V. Princeze Katarine rekavši: „Nj.K.V. Princeza Katarina je pokretačka snaga koja stoji iza organizacije Lajflajn, a njeni napori u proteklih 27 godina da poboljša zdravstveni sistem u Srbiji daju izvanredne rezultate. Njene aktivnosti će se nastaviti i u budućnosti, zahvaljujući vernim prijateljima koji podržavaju Lajflajn”.

Foto: Pink.rs

- Lekari i medicinske sestre rizikuju svoje živote da bi spasili naše, moramo da im pomognemo sada kada pitaju za pomoć. Oni su naši heroji. Veoma sam zahvalna našim ljudima koji žive u Velikoj Britaniji, koji nas nisu zaboravili u ovim teškim trenucima i koji su poslali pomoć u našu zemlju i naše bolnice - rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

#Donacija

#Princeza Katarina Karađorđević

<
'