AKTUELNO

Ljubiši Buhi Čumetu produžen je pritvor za 30 dana.

Treći osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor nekadašnjem svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu (51) kojem se pred tim sudom sudi za četiri krivična dela među kojima i za ugrožavanje supruge Ivane Tulović koja ga je prijavila policiji, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Buhi je 6. januara produžen pritvor zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom roku ponoviti krivično delo, rekao je Tanjugu portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković.

Nekadašnji svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Đinđića, uhapšen je u novembru 2014. godine nakon prijave supruge da je napao nju i njeno policijsko obezbeđenje, a kaznu od godinu dana za ta dela koja je priznao, odužio je 1. novembra. Međutim, u međuvremenu, usledile su nove prijave Ivane Tulović protiv supruga, pa mu je 1. novembra određen novi pritvor, a suđenje za četiri nova krivična dela počelo je u decembru.

Između ostalog, Buha je optužen da je poklonio supruzi ukradeni "ferari spajder" sa "prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra, a da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Buhina još zakonita supruga je letos održala konferenciju za novinare na kojoj ga je optužila za niz krivičnih dela, među kojima i za umešanost u više ubistava.

Autor: S. Antonić

'