AKTUELNO

Od Beograda, preko Kragujevca, Niša, Jagodine, Zaječara, Loznice, do Subotice – “Pinkov konvoj solidarnosti” obišao je celu Srbiju, a Željko Mitrović uručio je zaštitnu opremu onima koji su u prvim redovima odbrane od koronavirusa i onima koji su najugroženiji.

Iako su mnogi korisnici društvenih mreža zamerali što su humanitarne akcije vlasnika TV Pink toliko medijski propraćene, razlog za to bio je da se i druge kompanije ili pojedinci podstaknu na slične akcije. I u toj nameri Željko je uspeo, s obzirom na to da je “Pinkov konvoj solidarnosti” podstakao i druge da budu humani – privrednik Srđan Lolić je sa dva kamiona medicinske opreme i druge pomoći došao u Prokuplje.

Foto: Tv Pink

- Ja sam ovih dana bio i napadnut zbog toga što se javno bavim humanitarnim radom i zato što toliko insistiram na tome. Stalno sam odgovarao da je razlog veoma jasan: da bih dao pripomaže, treba to da oglasi, jer automatski daje i drugima ideju da se i oni uključe. Danas smo u Prokuplju i danas je na naš primer reagovao naš uvaženi privrednik Srđan Lolić, koji nas je vođen našim primerom pozvao i pitao gde idemo danas, mi mu rekli da idemo u Prokuplje i Kuršumliju. I evo on je spremio dva kamiona, jedan pun dezinfekcionih sredstava za ceo ovaj okrug kada su u pitanju zdravstveni radnici, i jedan kamion pomoći građanimamer ostalima i da bi se probudila solidarnost u svim kategorijama. Ja inače mislim da ko god – rekao je Željko.

Foto: Tv Pink

Privrednik Srđan Lolić istakao je da bi pomoć najugroženijima trebalo da bude obaveza svakog ko ima i može da pruži, i iskoristio je priliku da pozove sve da pomognu koliko mogu. 

Međutim, solidarnosti tu nije kraj. Akciji “Pinkov kovoj solidarnosti” se pridružila i kompanija “Gebi”.

- Kompanija je ovog puta donirala brašno, neke igračke, lopte. U najavi je velika akcija za decu u Zvečanskoj, što je gospodin Željko Mitrović i rekao, i to ozbiljna akcija. Deci u Zvečanskoj ćemo donirati veće količine svega što im je potrebno, pripremićemo se ozbiljnije – rekli su idpred kompanije “Gebi”.

Foto: Tv Pink

A Željko je nastavio da pomaže onima kojima je to neophodno – zaštitni viziri stigli su i u Opštu bolnicu u Prokuplju. 

A nakon Prokuplja, “Pinkov konvoj solidarnosti” vratio se u Beograd, gde je zaštitna oprema uručena policijskim jedinicama.

- Doneli smo vam i sto komada specijalnih naočara, doneli smo i dezinfekciona sredstva za svakog pripadnika policije – rekao je Željko.

Prethodnih dana, vlasnik TV Pink uručio je na hiljade zaštitnih vizira medijskim kućama, Komunalnoj policiji, bolnicama i trgovinskim lancima. Ostaje da u narednim danima vidimo koja je sledeća stanica “Pinkovog konvoja solidarnosti”.

#Željko Mitrović

<
'