AKTUELNO

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da su mere za zaštitu građana, koje su preduzete u Srbiji, odlučne i da ih se on pridržava, te da na njima insistira i u Ambasadi.

-Svaka čast Vladi na uvođenju ovako odlučnih i opsežnih mera za zaštitu građana, ali i gostiju u Srbiji, poput mene i drugih diplomata. Zatvaranje granica i uvođenje policijskog časa - i to baš kad je privreda imala tako dobre rezultate - nisu lake odluke - ocenio je Godfri.

Na pitanje o pomoći SAD i EU Srbiji tokom pandemije, on je naveo da su Sjedinjene Države najavile paket pomoći Srbiji u vrednosti od 1,35 miliona dolara.

-Pomoć o kojoj govorim sastoji se od više različitih elemenata, počev od sredstava koja će omogućiti Crvenom krstu Srbije da kupuje hranu i sredstva za higijenu staračkim i siromašnim domaćinstvima, do tehničke i druge pomoći. Želeo bih da naglasim da je to van onih skoro milijardu dolara pomoći koju su SAD obezbedile za Srbiju u poslednje dve decenije - rekao je Godfri.

Ambasador SAD u Srbiji je 8. aprila na zvaničnom tviter nalogu objavio da je od novog koronavirusa preminuo i njegov otac. On je tada poručio "čuvajte se, pobedićemo ovo zajedno".

#Entoni Godfri

#Srbija

#Vlada

#mere

#čestitke

<
'