AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović odao je danas poštu pripadnicima MUP-a poginulim tokom bombardovanja 1999. godine.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odao je danas poštu pripadnicima MUP-a poginulim tokom bombardovanja 1999. godine, poručivši da žrtve heroja koji su dali svoje živote da bi Srbija bila bezbedna, stabilna i sigurna ne smeju biti zaboravljene.

Foto: Beta

- Obeležavanje 18-godišnjice od NATO agresije na našu zemlju prilika je da se setimo 167 heroja iz redova policije koji su dali svoje živote da bi Srbija bila bezbedna, sigurna i stabilna. Ovo je prilika da opomenemo sve građane Srbije na žrtvu koju su oni pružili da bi smo imali slobodu u kojoj danas uživamo - rekao je Stefanović, koji je položio venac na spomen ploču poginulim pripadnicima MUP-a u Ulici Kneza Miloša.

Foto: Beta

Istakao je da se ti ljudi nisu plašili za svoje živote i da su ponudili najvrednije što imaju voleći Srbiju i učeći sve nas kako se voli zemlja i kako se za nju bori, dodajući, da osim sećanja na ove heroje, moramo pokazati i brigu za njihove porodice.

Foto: Beta

- Danas Srbija bije neke drugačije bitke. Danas se u Srbiji borimo za više radnih mesta, za jaču ekonomiju, za političku i drugu stabilnost. Hoćemo da pokažamo da je Srbija mesto u kome se može dobro živeti, da naša zemlja hoće da bude garant stabilnosti ne samo za svoje građane, već i za sve države regiona - poručio je ministar policije.

Foto: Beta

Zato nam je, kako je dodao, važno da ovo sećanje prođe na način da pokažemo poštovanje prema žrtvama, ali i da ukažemo da Srbija može i mora da ide snažnije napred.

#NATO

#Nebojša Stefanović

#bombardovanje

#godišnjica

'