AKTUELNO

Vreme provedeno u kući pomoglo je nekima da nauče stvari za koje su mislili da nikada neće moći, za koje nisu nadareni, ili kojima nikada nisu stizali da se bave.

Biti kod kuće 60 sati nije lako. Posebno nije lako onima koji žive u stanovima, dok oni u kućama policijski čas podnose mnogo lakše. Ovo se potvrdilo i brojnim pošalicama kojih je internet pun. 

U svakom slučaju, teško je svima, i muškarcima, i ženama, i starijima, i mlađima, a najteže je naći način da se 60 sati zabrane kretanja „ubije“. 

Zato smo pitali smo čitaoce Pink.rs kako podnose zatvoren prostor i imaju li savet za one koji ne znaju šta će od dosade. Odgovore smo dobili u kratkim video snimcima. 

Jedna čitateljka je nabavila slagalicu, mada joj ni 1.500 komada nije dovoljno, budući da je tokom najdužeg policijskog časa uspela da je složi.

Foto: Pink.rs

Kaže da je policijski čas "polako ubija", ali da na sreću ima baštu, pa vreme provodi i tako što šeta po dvorištu i sadi cveće. 

Video: Pink.rs

Neki su otkrili i 3D životinje na Guglu, pa se fotografišu sa njima. 

Foto: Pink.rs

A tu su i oni koji su se posvetili svom telu! Iako su najave da možda nije najpametnije ovog leta putovati, neki su za svaki slučaj rešili da do leta dovedu svoju liniju do savršenstva.

Čitateljka iz Beograda bila je previše stidljiva za snimak, ali nam je poslala fotografiju uz opis: "Oprema za vežbanje je tu. Imam i strunjaču, i trake, a u garaži i džak za udaranje. Možda neću videti more, ali pašće barem neki bazen, nadam se!".

Foto: Pink.rs

Oni u stanovima su lep dan iskoristili da uhvate malo sunca na terasi, pa tako i ovaj bračni par iz Zemuna. Dok supruga uživa, mužu, reklo bi se po snimku, nije lako. 

- Šta da radimo, sve se da izdržati. Samo da smo zdravi, zato ostanite kod kuće – poručili su oni. 

Video: Pink.rs

Tu su i oni koji uče jezike i eksperimentišu sa pripremom hrane. Iako dosad nisu kuvali, otkrili su da imaju talenat!

- Danas sam pravio posnu sarmu sa keljom. Bilo mi je potrebno dva sata, mada u receptu piše da je potrebno 25 minuta. Mislim da su pogrešili u kucanju – našalio se Toni, čitalac Pink.rs. 

Foto: Pink.rs

Upravo je on poslao možda i najjaču poruku onima koji ne znaju kako da iskoriste svoje vreme:

- Koristim ovo vreme da budem sa svojom porodicom. Ovde sam i sada sam sa njima! Zašto to ističem? Sigurno je da vreme posle korone neće biti isto. Pre korone smo trčali i jurili za novcem, a tokom korone smo sa svojom porodicom. Ja ću vreme posle korone sigurno provoditi tako što ću još više ceniti ono što imam, pre svega svoju porodicu, tako što ću ih voleti još više, i još više raditi za njih – kaže on i dodaje: 

Video: Pink.rs

Prilika je da iz ovog dobijenog vremena, iz ove neophodne „pauze“, svako od nas izvuče najbolje za sebe, kako bismo bili bolji ljudi u vremenu koje je pred nama.

Foto: Pink.rs

I zaista je u pravu. Iako nije lako, ostanite kod kuće i iskoristite ovo vreme i budite sa svojom porodicom, jer je ona najvrednija u životu.

#Pink.rs

#Srbija

#koronavirus

#policijski čas

<
'