AKTUELNO

Važno je da se ugledamo na Kinu i budemo odgovorni za svoje i tuđe živote, jedino tako možemo da dobijemo ovu bitku, ocenio je Bilbija.

Aktuelene mere koje je Vlada Srbije uvela tokom vranrednog stanja za vreme epidemije koronavirusa u našoj zemlji su dobre i pokazuju rezultate, ocenio je urednik političke rubrike u dnevnom listu"Politika" Bojan Bilbija gostujući u Novom jutru TV Pink.

-Mere su rigorozne ali spašavaju živote. Tamo gde je disciplina popustila, posledice su strašne. Moramo da ispoštujemo mere kako bi izbegli scenario iz nekih evropskih zemalja – rekao je Bilbija, ističući da je disciplina ključ borbe protiv koronavirusa.

Kaže da Srbija treba da se ugleda na Kinu, gde se život vraća u normalu.

-Uz sve to, njima se život polako vraća. I dalje su na oprezu, ali to je normalno. Treba da se ugledamo na njih, za sada oni su najuspešniji u ovoj borbi – dodao je.

Prema njegovim rečima, negativni primeri ne smeju da se zaborave, jer je to jedini način na koji može da se vidi kako epidemija može da eskalira.

-Pogledajte Italiju, Ameriku naročito Njujork. Američko rukovodstvo mora da prizna da je njihova procena loša. Zato su naše mere jako dobre i važno je prdržavati ih se. Bez druženja i susreta. Važno je da budemo discilinovani – dodao je on.

Istakao je značaj rada medicinskog osoblja.

-Moramo da imamo odgovornost i za medicinare, koji rade u skladu sa zakletvom koju su dali. VIdeli smo od medicinskih sestara pa do načelnika bolnica – rekao jeBilbija.

Istakao je da su mere gotovo iste u svim zemljama, i da je to poruka svima da je reč o dobroj odluci sprkog državnog vrha.

#koronavirus

'