AKTUELNO

Respiratori koji danas stižu najveća su pomoć koju smo dobili u poslednjih 20 godina, rekao je za TV PINK Meho Ahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Ahmutović je rekao da je situacija u Novom Pazaru vrlo epidemiološki složena.

„Devojčica koja je zaražena ima dve godine, juče smo dobili još jedno pozitivno dete takođe od dve godine, tako da sada imamo troje dece starosti do tri godine koja su zaražena kovidom-19. Takođe, svi članovi porodice, ali i oni sa kojima su bili u kontatku su pozitivni. Ukupno je testirano oko 70 ljudi, i danas očekujemo još jedan određen broj pozitivnih rezulata“, rekao je Ahmutović.

Foto: TV Pink Printscreen

On je istakao da su devojčice u dobrom stanju, a da su oni koji su sa težom slikom upućeni u Kragujevac, a sa lakšom na Sajam.

Kako kaže, pre nekih sedam, osam sati saznali smo da imamo novog obolelog koji može biti novo žarište.

„Razmatrali smo gde bi mogli biti dodatni smeštaji u Novom Pazaru, i ako bude bilo potrebe zajedno sa ministarstvom zdravlja tražićemo mesto gde bi se mogli smeštati“, rekao je Ahmutović i dodao da prate sve protokole i slušaju struku.„Kako oni budu rekli mi ćemo tako da radimo“, dodao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Ahmutović je rekao da su respiratori koji danas stižu najveća pomoć koju su dobili u poslednjih 20 godina.

„Ovo je dijagnostički centar koji je predsednik i do sada pomagao, ali u ovom trenutku kada se bije bitka za živote najbitniji su respiratori“, rekao je Ahmutović.  

#Novi Pazar

#koronavirus

'