AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đordjević izjavio je da je još šest osoba u staračkom domu "Doživeti stotu" u Zemunu testirano pozitivno na korona virus.

On je za Nacionalni dnevnik TV Pink rekao da je država preduzela sve mere koje su neophodne u ovom slučaju.

- Njih šestoro je pozitivno na Koronu, a ostalih 11 se ternuno nalazi u samoizolaciji. Mi brinemo o svima njima – rekao je ministar Đorđević. 

Đorđević je naveo da nikakvih problema u vezi sa epidemijom koronavirusa nije bilo uostalim staračkim domovima u Srbiji, kako državnim tako i privatnim.

-Svi se ponašaju po protokolu i nema većih problema. Juče je bila jedna informacija, neproverena, ali ispostavio se da korosnici jednog doma imaju bakteirološki problem. Iz Batutua su preventivno reagovali i poslali tim da uradi i test na koronavirus. U kontaktu smo stalno sa svim domovima, ja lično i saradnici imamo informacijeiz časa u čas. Važno je da nema problema, osim tekućih, koje rešavamo u hodu –naveo je ministar Đorđević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je istakao, akutelna epidemija je „dobra lekcija koja se uči“, jer će se po njojposavljati budući standardi funkconisanja domova za stare.

Minstar Đorđević osvrnuo se i na vest koja je nedavno bila aktuelna u pojedinim medijima, a reč je o deci u Vranju koja su zbog koronavirusa izgubila oca, dok je majka na lečenju. Minisar je rekao da u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se radi na rešavanju ovakvih i sličnih problema.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sve situacije smo predvideli. Postoji mehanizam kako se to rešava. Sa Ministarstrstovm zdarlvja smo rešili kako ćemo to da radimo. Postoje sratelji ili rođaci koji bi brinuli o njima. Što se situacije u Vranju tiče,ja sam stalno bio u kontaku sa majkom i rođacima. Pokazalo se da su deca negativna na koronu i njih je prezeo rođak. Neki medij nisu prenosili valjano informacije o ovom slučjau. Deca su upućena i na psihologa kako bi mogla da se izbore sa svim – rekao je Đorđević. 

#koronavirus

'