AKTUELNO

Potpredsednik SNS Marko Đurić i zamenik generalnog sekretara Jedinstvene Rusije Andrej Klimov, razgovarali su danas video-linkom o saradnji Srbije i Rusije u borbi sa virusom korona, i političkim i ekonomskim posledicama pandemije po međunarodne odnose.

Đurić je izrazio uverenje da će pandemija virusa korona biti još jedna potvrda bratskih odnosa i solidarnosti srpskog i ruskog naroda. 

Kako se navodi u saopštenju SNS, Đurić i Klimov su konstatovali da će odnos prijateljstva i poverenja između predsednika Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, i u trenucima teških izazova za građane dve države, biti pouzdan osnov za učvršćivanje srpsko-ruskog prijateljstva i saradnje. 

Dodaje se da će SNS i Jedinstvena Rusija nastaviti da i narednih dana i nedelja održavaju otvorene kanale za redovnu razmenu iskustava i informacija o borbi protiv virusa.

View this post on Instagram

САОПШТЕЊЕ ПОТПРЕДСЕДНИКА ГЛАВНОГ ОДБОРА СНС МАРКА ЂУРИЋА Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић и заменик генералног секретара Јединствене Русије Андреј Климов разговарали су данас посредством видео-линка о сарадњи Србије и Русије у борби са коронавирусом и политичким и економским последицама пандемије по међународне односе. Пандемија коронавируса биће, према Ђурићевим речима, како је уверен, још једна потврда братских односа и солидарности српског и руског народа. Однос пријатељства и поверења између председника Александра Вучића и Владимира Путина биће и у овим тренуцима тешких изазова за грађане двеју држава поуздан основ за учвршћивање српско-руског пријатељства и сарадње, констатовали су саговорници. Српска напредна странка и Јединствена Русија наставиће да и наредних дана и недеља одржавају отворене канале за редовну размену искустава и информација о борби против коронавируса. Ђурић и Климов разговарали су и о ситуацији на Косову и Метохији и проблемима српског народа у покрајини у светлу епидемиолошке ситуације али и најављеног увођења „реципроцитета“ Приштине према Београду. И овом приликом, Ђурић је изразио захвалност Русији због подршке коју пружа Србији на међународном плану када је реч о Косову и Метохији и борби за поштовање међународног права.

A post shared by Марко Ђурић (@markodjuric.srb) on

 Đurić i Klimov su razgovarali i o situaciji na Kosovu i Metohiji i problemima srpskog naroda u pokrajini u svetlu epidemiološke situacije, ali i najavljenog uvođenja "reciprociteta" Prištine prema Beogradu. 

Đurić, koji je i direktor Kancelarije za KiM, izrazio je zahvalnost Rusiji zbog podrške koju pruža Srbiji na međunarodnom planu, kada je reč o Kosovu i Metohiji i borbi za poštovanje međunarodnog prava. 

#Andrej Klimov

#Marko Đurić

#Razgovor

#koronavirus

'