AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“ od sutra počinje akciju dezinfekcije međublokovskih površina na teritoriji deset beogradskih opština koje su u nadležnosti ovog preduzeća.

Površine u okviru velikih stambenih blokova biće dezinfikovane sredstvom na bazi aktivnog kiseonika koje će se prskati pomoću raspršivača prilagođenim baš za ovu namenu, sa 16 pikap vozila koja se inače koriste za zaprašivanje komaraca.

Direktor JKP „Gradska čistoća“, Marko Popadić kaže da će se ova akcija kontinuirano sprovoditi sa ciljem da se spreči ulazak koronavirusa u stambene zgrade što je od ključnog značaja za stanovništvo. 

„Međublokovske površine GO Novi Beograd i Zemun će biti prve na čijoj će se dezinfekciji raditi baš zbog velikih stambenih kompleksa, a samim tim i broja stanovnika. Od srede počinjemo i dezinfekciju stambenih blokova GO Savski venac, Stari grad i Vračar, a u narednim danima i površina na preostalih pet beogradskih opština iz naše nadležnosti. Apelujem na sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze napolje i tako nam olakšaju da efikasnije i brže obavimo ovaj posao u korist svih. Mi smo im na raspolaganju 24 časa dnevno svakog radnog dana i sprovodimo sve što je u našoj moći kako bismo ih zaštitili, time što će ostati u svojim domovima oni nama pomažu“, rekao je Popadić. 

Tokom vanredne situacije, pored redovnih aktivnosti odnošenja smeća i čišćenja, ekipe JKP „Gradska čistoća“ redovno peru ulice, trotoare, autobuska stajališta i sudove za odlaganje otpada pomoću dezinfekcionog sredstva na bazi hlora, koje je propisala Svetska zdravstvena organizacija kao meru za sprečavanje širenja virusa korona. Pored toga preduzeće dezinfikuje i prilaze kliničkim i bolničkim centrima, kao i domovima zdravlja.

Higijena u gradu Beogradu je u ovom trenutku od ključne važnosti i iz JKP „Gradska čistoća“ zahvaljuju svim sugrađanima koji poštuju apele i ne zanemaruju značaj očuvanja životne sredine, pravilno odlažu otpad, zatvaraju poklopce na kontejnerima i u posebne kese odlažu iskorišćene maske, rukavice i papirne maramice, kako bi zaštitili komunalne radnike „Čistoće“.

#Gradska čistoća

'