AKTUELNO

Umesto da stalno čitate vesti o korona virusu, posvetite se svom izgledu i obrazovanju.

Naravno, da niko ne želi da bude u kući po ceo dan, niti je bilo ko od nas zamišljao da će nam glavni izlazak u toku dana biti onaj do prodavnice.

Međutim, umesto da sedimo i očajavamo zbog trenutnog stanja, ne samo u Srbiji već i svetu, samoizzolaciju i višak vremena bi trebalo da okrenete u svoju korist.

Naime, u životu se treba radovati malim stvarima, a to što vam je sloboda kretanja ograničena (zarad ličnog dobra), ne znači da je i vaš um ograničen.

Umesto da svoj računar i mobilni telefon koristite samo radi čitanja vesti o koroni, iskoristite informacione tehnologije za učenje.

Setite se svega što ste želeli da uradite za sebe, a nekako nikada niste našli dovoljno vremena za to....

Skinite prašinu sa knjiga.

Sećate se one knjige što ste čitali na moru, pa je po povratku kući nikada niste završili? Sada je pravo vreme da dovršite knjigu, pa i da počnete neku od novih koje ste dobili za rođendan. Osim što konačno imate vremena da ih pročitate, skrenućete sebi misli sa aktuelnih dešavanja i zabaviti se.

Počnite učenje novog jezika ili naučite da programirate

Izloacija, hm? Možda i nije tako lose, ovo vreme mogu iskoristiti da naučim nešto novo i usvaršim svoje znanje. Sada je vreme da počnete da učite neki od stranih jezika za koji ste od uvek želili da govorite ili čije vam je znanje neophodno za rad na poslu. Nemački jezik, engleski jezik, italijanski jezik ili francuski jezik, samo su neki od jezika koje možete učiti iz udobnosti svog doma zahvaljujući odličnoj ponudi Akademije Oxford. Akademija Oxford pripremila je najpovoljnije ponude online kurseva upravo za vas. Da li su to kursevi računara, administatvini kursevi ili menadžerske obuke, na vama je samo da zauzmete svoje mesto u kućnoj fotelji i prijavite se za online kurs Akademije Oxford.

Ne dovozlite da vam trenutna situacija nametne statičnost, razmišljajmo pragmatično uz Akademiju Oxford koja nudi 20 odsto popusta na sve online kurseve.

Vežbajte

Zahvaljujući velikom nizu aplikacija i sajtova, više nemate izgovor. Pa, šta ako je vanredno stnaje? Vežbanje je moguće svuda i bez odlaska u teretanu. Skinite neku od popularnih aplikacija i krenite sa treninzima svaki dan. Kada prođe vanredno stanje i život se vrati u normalu, mnogi koji vas nisu dugo videli biće zaprepašćeni promenom. Dakle, nema više izgovora.

Naučite da kuvate

Možda je baš sada pravo vreme da pravite malo komplikovanija jela za koja imate vremena. Uostalom jedna od najvećih prednosti kućne izolacije jeste posvećenost kuvanju i uživanje u raznim ukusima. Mašta se budi, a sve ono što je delovalo previše komplikovano u pređašnjoj svakodnevici, sada je zadatak na koji ćete rado baciti, ako treba i ceo dan. Uostalom, verujemo da se ukućani neće previše žaliti.

'