AKTUELNO

Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio je sumorno upozorenje za globalnu ekonomiju, rekavši da bi svetska recesija izazvana pandemijom koronavirusa koja je u toku mogla da bude još gora od one iz pre 11 godina.

"Izgledi za globalni rast za 2020. godinu je negativan. Očekuje se recesija kao i tokom globalne finansijske krize ili još gore. Ali očekujemo oporavak u 2021. godini", rekla je generalna direktorka MMF-a Kristalina Georgieva, nakon konferencijskog poziva ministara finansija G20 i guvernera centralne banke.

MMF je nadalje upozorio da bi mnoga tržišta mogla da budu ozbiljno pogođena ekonomskim padom, zbog čega MMF predlaže "vanredne fiskalne akcije" i mere za olakšavanje monetarne politike.

Ipak, kako kažu iz organizacije, oporavak od predstojeće ekonomske katastrofe mogao bi početi već 2021. godine.početiПреводи за „почети“ГлаголФреквенцијаstartпочети, започети, кренути, стартовати, поћи, палитиbeginпочети, започети, отпочети, поћи, заподенутиcommenceпочети, започетиlead offпочетиopenотворити, отварати, почети, развући, размакнутиset inпочети, ставити у покрет, наступитиset onпочети, поћи, насрнути

#MMF

#Prognoza

'