AKTUELNO

Naredne nedelje penzionerima koji imaju primanja niža od 30.000 dinara biće podeljeni paketi pomoći budući da usled korona virusa ne smeju da izlaze iz svojih domova, rekao je večeras zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je gostujuhć na Televiziji Pink rekao da će preko 100 šlepera robe doći u beogradsku "Arenu“ gde će u utorak početi pakovanje paketa, a zatim u četvrtak isporuka robe penzionerima.

Kako je rekao, biće podeljeno 173.000 paketa, u kojima će biti kako prehrambenih namirnica, tako i higijenskog materijala. Tako ćemo pomoći najstarijim sugrađanima da lakše prežive ovu situaciju usled koje sada ne mogu da izađu iz svojih domova, rekao je Vesić.

 Dodao je da je važno da kao društvo pokažemo solidarnost sa najstarijima.

"Oni su nas obrazovali, izgradili ovu zemlju i vreme je da sada mi brinemo od njima“, rekao je Vesić.

Podsetio je da je na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije, večeras u 20.00 časova do daljeg ukinut javni prevoz na teritoriji Grada Beograda i da su kompanije za svoje radnike koji moraju da rade, već organizovale prevoz.

Rekao je i da će se nastaviti sa čišćenjem gradskih ulica hlorom naročito prilazi zdravstvenim ustanovama, i onih ulica kojima prolazi javni prevoz.

#Goran Vesić

#Pomoć

#paketi

'