AKTUELNO

Kako je objasnio ministar, najstariji sugrađani će jednim pozivom moći da dobiju volontere koji će im otići u kupovinu, a usluga dostave namirnica biće besplatna.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će u narednim danima u svakoj opštini biti formirani kol centri namenjeni starijima od 65 godina kojima je potrebna pomoć, a do njihovog uspostavljanja mogu pozvati broj 192, preko koga će biti upućeni ka kol centrima ili volonterskim službama u svojoj opštini.

- Po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednim danima biti kontakt tačka za sve ljude starije od 65 godina koji se nalaze u izolaciji u svojim domaćinstvima - rekao je Stefanović, a preneo MUP.

Stefanović je objasnio da će preko kol centara, koji će biti formirani, najstariji sugrađani jednim pozivom moći da dobiju volontere koji će im otići u kupovinu, a usluga dostave namirnica biće besplatna.

On je zamolio starije sugrađane da dok se ne uspostave kol centri zovu sistem 192 preko koga će ih profesionalci iz redova policije uputiti ili na telefone kol centara koji već postoje u njihovoj opštini ili ka volonterskim centrima koji će funkcionisati u policijskim stanicama ili zgradama opštine.

Ministar je starije sugrađane zamolio za strpljenje, jer se očekuje veliki broj poziva i istakao da će svi imati apsolutnu pažnju i da će se izaći u susret svima koji budu zvali.

Stefanović je pozvao građane da budu oprezni i da ne nasedaju na različite ponude prevaranata koji žele da im uzmu novac.

- Volonteri, pripadnici policije, vatrogasaci, ljudi iz Crvenog krsta i civilne zaštite i svih drugih koji se u ovo budu uključili biće vam potpuno besplatno na usluzi - poručio je Stefanović.

#Nebojša Stefanović

#koronavirus

#volonteri

'