AKTUELNO

U Skupštini grada Jagodine danas je održan sastanak Kriznog štaba grada, na kome je doneta odluka da se angažuju volonteri koji će na teritoriji grada pomagati starijim i bolesnim licima i onima koji su ugroženi.

Sva lica koja su ugrožena i ona koja se nalaze na spisku Centra za socijalni rad, mogu da se jave na telefone 062 789003, 062 789086, 064 8197024, 064 8197117 i 064 8197252, kako bi im se dostavilo ono što je potrebno u vidu hrane i dezinfekcionih sredstava, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković, a saopštio grad Jagodina.

Marković je istakao da će grad Jagodina sprovoditi sve mere u skladu sa odlukom najviših državnih organa o vanrednom stanju u Srbiji, te da u ovom trenutku nema zaraženih korona virusom na teritoriji Jagodine.

Foto: Pink.rs

Kako je dodao, grad je odlučio da uputi dopis svim stranim državljanima koji se nalaze na teritoriji grada Jagodine, a koji žele da napuste Srbiju, da ne mogu da se vrate u zemlju dok traje vanredno stanje.

"Radi se o stranim državljanima koji su smešteni u hotelima ili privatnim apartmanima u Jagodini, a rade u stranim kompanijama u Jagodini ili na izgradnji gasovoda "Turski tok", rekao je Marković, dodaje se u saopštenju.

Marković je zamolio sve građane da poštuju odluke nadležnih organa, da ne šire paniku i dezinformacije.

Sastanak Kriznog štaba grada održan je sa predstavnicima Vojske Srbije, Policijske uprave u Jagodini, Bezbednosno informativne agencije u Jagodini, načelnicima uprava grada Jagodine, direktorima javnih preduzeća, osnovnih i srednjih škola, Doma zdravlja i Opšte bolnice u Jagodini, Centra za socijalni rad i sekretarom Crvenog krsta u Jagodini.

Sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević i član Kriznog štaba i šef odborničke grupe SNS Nikola Radosavljević.

#Jagodina

#koronavirus

'