AKTUELNO

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež izjavio je danas da je Srbija jedina zemlja u jugoistočnoj Evropi koja ima fabriku u kojoj se proizvodi natrijum hipohlorit i oprema za pravljenje ove hemikalije koja je u svetu preporučena za suzbijanje korona virusa.

U Vladi Srbije danas je održan sastanak sa nekoliko domaćih kompanija koje proizvode zaštitne maske, opremu i dezinfekciona sredstava.

Ispostavilo se kao dobro da mi u Srbiji imamo jednu kompaniju, fabriku "Sigma", koja pravi opremu za proizvodnju natrijum hipohlorita koji je preporučen za suzbijanje bolesti korona virusa.

Kada je reč o snabdevenosti tržišta osnovnim životnim namirnicama, ono je dobro, robe ima dovoljno u svim velikim trgovinskim lancima:

"Mogu da pokriju i odgovore na bilo kakve zahteve tržišta i nema nikakvog razloga praviti svoje lične zalihe, trošiti dodatni novac, zato što zaista jesu dobro snabdeveni. Očekujemo odgovornost i kupaca i potrošačca da kupuju onoliko koliko im je potrebno", istakao je Čadež.

Srbija, kaže, najviše uvozi voće i povrće iz Turske, Makedonije i Grčke, a trenutno je saobraćaj na graničnim prelazima dodatno usporen zbog pojačane kontrole vozača ali problema sa uvozom nema.

Privredna komora Srbije će, navodi, pokrenuti poseban servis, portal za preduzeća putem kojeg će svi privrednici moći da dobiju potrebne informacije koje se tiču poslovanja a povodom aktuelne situacije sa korona virusom u svetu i kod nas.

#Fabrika

#Srbija

#koronavirus

'