AKTUELNO

Ministarstvo zdravlja i Klinički centar Srbije raspisali su hitan tender za nabavku 15 respiratora kako bi se obezbedile rezerve tog aparata, navode u Ministarstvu, uz napomenu da za sada ima dovoljno respiratora.

Na osnovu preporuke Svetske zdravstvene organizacije, radne grupe Instituta za javno zdravlje Srbije ''Milan Jovanović Batut'', potrebno je da se pokrene hitna nabavka medicinske opreme - respiratora za potrebe Kliničkog centra Srbije, kao i drugih zdravstvenih ustanova u zavisnosti od širenja koronavirusa, navodi se na sajtu Ministarstva.

Dodaje se da je neophodno da se obezbede uslovi za primenu mera kontrole infekcija ali i lečenja zaraženih pacijenata, odnosno, da se obezbedi potrebna količina respiratora neophodna za lečenje pacijenata od novog korona virusa.

Rok za podnošenje ponuda je tri dana od objavljivanja tendera, odnosno do 13. marta, a u pregovaračkom postupku učestvovaće kompanije "TRIVAX VV", "Drager Tehnika", "MEDISAL", "IVEX GROUP" i "DENTA BP PHARM", a cena ce biti osnovni kriterijum za izbor najbolje ponude.

#Tender

#koronavirus

#respiratori

'