AKTUELNO

Broj zaraženih korona virusom u Srbiji dostigao je 12, nakon što je jutros potvrđeno da je još sedam osoba pozitivno na Kovid-19.

Beogradski sajam automobila "DDOR BG car show", odložen je zbog situacije izazvane korona virusom, a u cilju prevencije i sprečavanja daljeg masovnijeg oboljevanja, izjavila je danas direktorka Beogradskoj sajma Danka Selić.

Foto: Tanjug AP/Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP

Ona je da je sajam trebalo da bude održan od 19. do 25. marta, ali da je odložen i da će naknadno biti objavljeno kada će se održati. Selić je rekla da je ujedno otkazan i sajam motora koji je trebalo da bude prateća manifestacija sajma, kao i da će najverovatnije biti odložen i Sajam nautike koji je bio planiran od 2. do 6. aprila.

Odlaže se "Teatar na raskršću" u Nišu

Međutim, sajam nije jedina manifestacija koja se odlaže zbog koronavirusa. Niško Narodno pozorište odlučilo je da zbog koronavirusa odloži međunarodni festival "Teatar na raskršću" koji je trebalo da bude održan od 12. do 19. marta.

"Na osnovu preporuke instituta Batut iz Beograda da se odlože sve međunarodne manifestacije, a s obzirom na to da Festival 'Teatar na raskršću' okuplja pozorišta iz 12 država, zbog mera predostrožnosti, Festival se odlaže i biće održan od 9. do 16. septembra", saopštilo je pozorište.

Dodali su da su vlade država iz kojih određena pozorišta dolaze na Festival, izdale zabranu međunarodnog kretanja, što je uz današnju odluku Vlade Srbije o zatvaranju granica prema odredjenim državama doprinelo odluci o odlaganju Festivala.

Za sada nema i "Noufest 2020" u Ćupriji

I regionalni Sajam nauke i obrazovanja "Noufest 2020", koji je trebalo sutra i u petak da bude u Ćupriji, odlaže se zbog situacije u vezi s korona virusom, saopštio je danas organizator.

Reč je o 8. Regionalno sajmu obrazovanja "Noufest 2020", na kome je studijske programe i uslove školovanja trebalo da predstave fakulteti iz Srbije, gimnazije i srednje škole Pomoravskog okruga.

Ako sumnjate da ste zaraženi, pozovite ovaj broj

Ako imate osnove za sumnju da imate korona virus, prvo i osnovno je da pozovete ovaj broj telefona - 064 8945 235. Tu će vas, na osnovu toga odgovora koje budete dali, posavetovati šta će dalje sledi.

Er Srbija će sprovesti odluku Vlade Srbije kojom se zabranjuje, odnosno ograničava dolazak u Republiku Srbiju stranim državljanima koji dolaze iz država, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa (Italija, Narodna Republika Kina, Južna Koreja, Švajcarska i Iran).

Foto: Beta/Saša Đorđević

- Imajući u vidu dalji razvoj situacije u vezi sa pojavom korona virusa, Er Srbija je odlučila da u narednom periodu dodatno reorganizuje saobraćaj i uskladi ga sa novim okolnostima. U tom smislu, kompanija je postavila posebnu veb-stranicu

(https://www.airserbia.com/sr_latin/informacije/letovi/list-otkazanih-letova) putem koje putnici mogu da se upoznaju sa trenutnim statusom njihovih letova - saopštili su iz našeg nacionalnog avio-prevoznika.

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji za sada dostigao je 12, nakon što je jutros potvrđeno da je još sedam osoba pozitivno na Kovid-19.

Šta znamo do sada:

Ukupan broj zaraženih od korona virusa Kovid-19 u Srbiji je 12 Prvi oboleli je muškarac iz Subotice (43). On se trenutno nalazi u Novom Sadu u bolnici Većina obolelih zarazila se od istog izvora - žene iz Švajcarske koja je nedavno bila u Srbiji Samo jedna osoba ima težu zdravstvenu sliku, ostali imaju lakše simptome Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je danas da "epidemija nije nemoguća" Škole u ovom trenutku neće biti zatvorne, ali možda će do toga doći oko Uskrsa Predloženo je da se svi skupovi u zatvorenom zabrane - utakmice, koncerti...

VUČIĆ: ZABRANJUJU SE SKUPOVI U ZATVORENOM ZBOG KORONAVIRUSA!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastali su se danas sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa i dogovorili nove mere u borbi protiv ove bolesti.

#koronavirus

'