AKTUELNO

U ovom trenutku nema potrebe za otkazivanje velikih javnih dogadajaj zbog korona virusa, kaže predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i navodi da ona o tome ne odlučuje.

"Ja ne odlučujem o tome. Ja kao predsednica vlade pratim prepruke stručnih organa, resornog ministarstva, stručnih službi. U ovom trenutku nema potrebe za otkazivanje takvih događaja, ako bude potrebe mi ćemo zaista odgovoriti na to odmah", rekla je Brnabić.

Ona je nakon otvaranja Salona nobelovki naglasila da će se državni organi odgovorno ponašati u vezi sa korona virusom i da nema mesta za paniku.

"Stručne službe rade svaki dan, ako bude bilo potrebe reagovaćemo", rekla je Brnabić odgovarajući na novinarsko pitanje da li treba otkazati velike javne događaje u Srbiji zbog koronavirusa.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je da se koordinacija u Evropi o trenutnom pitanju korona virusa odvija snažno.

"Evropska komisija je već uputila novac u brojne fondove za hitne situacije. U toku je koordinacija među državama članicama da preduzmu aktivnosti blisko sarađujući sa drugima", kaže Fabrici koji je sa predsednicom Vlade Srbije prisustvovao otvaranju Salona nobelovki.

#Ana Brnabić

#koronavirus

'