AKTUELNO

U selu Budisava u blizini Novog Sada danas je osvećen novi Svetosavski dom, a svečnosti je prisustvovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Čin osvećenja služio je Episkop mohački Isihije koji je poželeo da se sa novim Svetosavskim domom obnovi i parohijska porodica, kako narod i zaslužuje.

Foto: novisad.rs

- Čestitam vam na ovom neimarskom poduhvatu, to je vaša velika pobeda i sada pravoslavni vernici imaju parohijski dom gde mogu da se okupljaju, baš kao što naši prijatelji katolici imaju svoj župni dom. Želim vam da nastavite da radite i činite dobro za svoje mesto - rekao je Vučević.

On se posebno zahvalio ljudima koji su izneli ovaj projekat do kraja, a kaže da od juče ima još jednu lepu vest za stanovnike Budisave.

Foto: novisad.rs

Skupština Grada je donela novu odluku o tarifnom sistemu javnog gradskog prevoza, pa će on značajno pojeftiniti, pre svega za đake i studente, ali i dnevne karte. Mi i na taj način pokazujemo da vodimo računa o našoj deci i sve ćemo učiniti da naš narod ostane ovde, da ne idu van granica svoje zemlje, naglasio je gradonačelnik Vučević.

Foto: novisad.rs

Paroh Bojan Đurđević zahvalio se Episkopu novosadskom i bačkom Irineju na tome što je blagoslovio izgradnju Svetosavskog doma, Episkopu mohačkom Isihiju na osvećenju tog objekta, a gradonačelniku Vučeviću na pomoći da se radovi na novom parohijskom domu u Budisavi uspešno završe.

#Budisava

#Miloš Vučevič

#Svetosavski dom

'