AKTUELNO

Pet osoba je uhapšeno zbog sumnje da su se kao članovi organizovane kriminalane grupe, od jula 2016. do marta ove godine bavili švercom cigareta.

Policija je prilikom hapšenja u automobilu kod osmunjičenog S.Č.(43) pronašla 850 bokseva cigareta različitih marki bez akciznih markica i prateće dokumentacije, a vrednost cigareta procenjuje se na više od 24,3 miliona dinara. Prilikom pretresa, policija je od osumnjičenih zaplenila i kombi vozilo, sedam automobila i 13.800 evra. Zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krijumčarenje, uhapšeni su S.Č.(43), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, S.Č.(10), E.B.(33) i S.R.(32) sa područja Tutina i E.D.(33) sa područja Novog Pazara.

Policijski službenici su u dvadeset akcija od jula prošle godine, na području Kraljeva, Beograda, Novog Pazara, Čačka i Aleksandrovca, ukupno oduzeli 13.833 boksova cigareta različitih marki bez akciznih markica i prateće dokumentacije, za koje se sumnja da su ih članovi ove kriminalne grupe nelegalno preneli preko granične linije Crne Gore i Srbije. Osumnjičeni će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

#Cigareta

#Hapšenje

#Policija

#Šverc

'