AKTUELNO

U nižim predelima vozače očekuju mokri kolovozi.

Magla ovog jutra otežava saobraćaj na prilazima Beogradu, ima je na novosadskom, obrenovačkom, smederevskom i pančevačkom putu, kao i na ibarskoj magistrali.

Smanjena je vidljivost zbog magle i na području Požege, Kraljeva, Kuršumlije, Leskovca i Vranja, a kiša pada u Novom sadu i Velikom Gradištu, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Ujutro i pre podne u Srbiji se očekuje prelazak kiše u sneg, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vozače u nižim predelima očekuju mokri kolovozi dok sa zaostalim snegom uglavnom treba računati na putevima II i III prioriteta, u planinskim predelima zapadne centralne i istočne Srbije.

Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije" na putevima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Subotice, Kragujevca, Zaječara, Ivanjice.

Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka.

Javno preudžeće "Putevi Srbije" iz sektora za naplatu putarine će tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika intezivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na auto-putevima pod naplatom.

'