AKTUELNO

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da na izborima podržava samo jednog kandidata - Aleksandra Vučića.

Kako je naglasila jako joj se sviđa što vlada funkcioniše kao da nema kampanje.

- Mi radimo, spermamo nove servise, spremamo nove zakone, vlada funkcioniše nesmetano, to mi deluje najvažnije. Što se tiče opozicionih kandidata volela bih da imaju malo jasnije programe, poruke, šta bi se to tačno radilo, malo više objektivnosti, kredibiliteta u smislu da se prihvati da je Srbija rešila krupna pitanja - istakla je ona gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Ona je dodala da "nije fer" da se ne priča o teškim i nepopularnim potezima koje je povukla prethodna i sadašnja vlada Aleksandra Vučića, a da se kritikuju neke druge.

-Svakako je važno da su stvari koje su bile nepopularne, a koje su bile važne za građane i Srbiju učinjene i od toga nema nazad - zaključila je ona.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo nagradnom igrom "Uzmi račun i pobedi", rekavši da je to jedan od načina da se Srbija bori protiv sive ekonomije.

Ona je dodala da će 2017. i 2018. godina biti godine borbe protiv te pojave. Pohvalila je odziv građana, rekavši da je pristiglo preko 4,5 miliona koverata težine preko 300 tona, a da je na taj način dat doprinos budžetu Srbije . -Nagradna igra je prvi korak u borbi protiv sive ekonomije, a sledeći korak su lokalne samouprave, kojima smo predložili da daju inicijativu preduzetnicima kako bi izdavali fiskalne račune - ispričala je ona.

U takmičenju koje se planira, ideja je da pobedničke samouprave dobijaju razne nagrade koje će doprineti celoj zajednici. Brnabić je rekla da bi 12 najbolje rangiranih samouprava dobilo zone sa besplatnim interetom, a prvih 5 najbolje rangiranih po 20.000 evra koje bi mogli da potroše na stvari po svojoj želji.

Cilj je, prema njenim rečima, i smanjenje zapslenih u lokalnim samoupravama.

Brnabić je najavila i prelazak na elektronsku upravu rekavši da će građanima tako dosta biti olakšan pristup dokumentima, ali da će postojati i opcija da građani koriste i šalter, ako budu želeli.

#Aleksandar Vučić

#Ana Brnabić

#Predsednički izbori

'