AKTUELNO

Deci iz Alibunara noćas je obezbeđen smeštaj. Šestoro dece, koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, tokom noći su smeštena u odgovarajuću ustanovu za nezbrinutu decu u Vojvodini.

Deca koja žive bez oca i majke u Kozjaku zajedno su tokom noći prebačeni u odgovarajuću ustanovu na teritoriji Vojvodine. Oni su dobro i svi su na istom mestu, nisu razdvojeni, nezvanično saznaje RTS.

Foto: Printscreen/Kurir.rs

Trebalo bi da nadležne službe tokom dana provere njihovo zdravstveno stanje. Još nema zvanične potvrde ovih informacija.

Foto: Printscreen/Kurir.rs

Šestoro dece živelo je samo i brinulo se samo o sebi pošto ih je majka napustila a otac je u zatvoru. Nakon toga, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zatražio je od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, da hitno dostavi informacije o slučaju.

Foto: Printscreen/Kurir.rs

Takođe je naložilo republičkoj inspekciji socijalne zaštite da izvrši uvid u rad Centra za socijalni rad u Alibunaru. Zatim je i zaštitnik građana Zoran Pašalić, na osnovu saznanja iz medija, pokrenuo postupak kontrole rada Centra za socijalni rad Alibunar.

Zbog hitnosti slučaja, Centru je dao rok od 15 dana da izvesti o svom radu.Republički i pokrajinski ombudsman zajedno rade na ovom slučaju zbog teške situacije u kojoj se deca nalaze, ali i zbog preplitanja nadležnosti na ovom slučaju. Stručni nadzor pokazaće ko je napravio propust u ovom slučaju.

#Alibunar

#deca

'