AKTUELNO

Brat se trudio da prehrani svojh pet mlađih sestara!

Nema čoveka u Srbiji koji juče nije pustio suzu nad tužnom sudbinom i teškim detinjstvom Stevana (15) iz okoline Alibunara koji se pati da prehrani pet mlađih sestrica.

Prema najnovijim informacijama, šestoro dece iz Novog Kozjaka kod Alibunara koji žive potpuno sami, a imaju između tri i 16 godina biće već danas zbinuti, najavila je Pokrajinska vlada.

Nema roditelja koji juče svom detetu nije pokazao priču o vršnjacima koji osim jedno drugog nemaju ništa, legnu i ustanu gladni, sami i napušteni.

Nema ko se nije zapitao kako je moguće da tu nadomak vas u najvećoj bedi živi šestoro dece i to tako traje.

Deca će verovatno dobiti hitan smeštaj i to u verovatno dve hraniteljske porodice jer ih je petoro. Jedna od sestrica već je u hraniteljskoj porodici jer je bolesna.

Majka šestoro dece kaže da niko koga je pitala za pomoć nije hteo da joj pomogne.

- Ja sam se žalila socijalnom, mama mi je umrla, tata pijanica neće da mi pomogne... Koga god sam pitala za pomoć, niko nije hteo da pomogne... I stan sam našla u Karlovcu, rekla sam im da žena traži 7.000 evra da se kupi i renovira, oni su rekli snađi se... Ja sa 21.000 da se snađem ne mogu... Baba im je pomagala uvek, nikad nisu bili gladni žedni... Desi se dan-dva, kol’ko svako... Decu ne dam, ja se mučim sama s njima pet i po godina... Za početak tu je baba, pristala je da deca budu kod nje dok se kuća ne sredi - kaže majka šestoro dece, koja je trudna, i koja tvrdi da decu nije napustila.  

Ona je naglasila da neće dozvoliti ni da deca budu u Dečjem selu, u posebnoj kući, dok se njihova ne sredi. 

#Alibunar

#deca

'