AKTUELNO

Beograđanin nastanjem u Zagrebu, Dejan Markus (44), proslavljeni kulinarski stručnjak, nestao je i od 7. februara mu se gubi svaki trag.

Njegov nestanak objavljen je i na portalu Nestali.hr.

Poslednji put s Markusom su prijatelji kontaktirali u petak, a Dejanova sestra Jelena, koja živi u Beogradu, okrenula je na stotine telefona u pokušaju da bratu uđe u trag.

Nestanak je Markusa je prijavljen policiji koja je započela potragu. Jutarnji je preneo i apel Markusove sestre Jelene koja je pozvala sve koji bilo šta znaju o njenom bratu da jave policiji.

"Dejan je bio aktivan na društvenim mrežama. Poslednji put sam s njim čula preko poruka, 6. februara", rekla je Dejanova sestra koji je od kraja 2012. u Zagrebu. Pozvali smo sve bolnice po Zagrebu. U potrazi za njim je i stanodavac, koji je Dejanov prijatelj. U stanu u kojem je boravio na Trešnjevci ostale su mu sve stvari, frižider je bio pun. Jedino nije bilo ličnih dokumenata i mobilnog telefona s hrvatskim brojem jer bez tih stvari nigde ne odlazi", rekla je Dejanova sestra. 

Njen brat je prijatelju rekao da će možda ići u Split na jednu manifestaciju vina i da će se vratiti u subotu uveče.

Nije se vratio u stan ni u subotu ni u nedelju. Prijatelj gaje u stanu tražio, ali bezuspešno.

"Kontaktirali smo i prijatelje u Splitu kod kojih bi možda mogao odsesti. Zvali smo i hotele. Dejana nigde nema", kaže Jelena Markus. 

Na pitanje je li je imao novčanih ili ljubavnih problema Jelena Markus kaže da za ljubavne probleme ne zna, ali zna da mu je posao u poslednje vreme išao slabo. 

"Pokušavao je da se iskobelja iz problema. U Zagreb je došao nakon što je u Srbiji nanizao uspehe. Kuhar je po profesiji, bavio se i ugostiteljstvom, a bio je i direktori menadžer jednog hotela u Srbiji. Dejan je za Hrvatsku bio vezan više nego ja, jer nam je otac s Korčule, pa je odlučio da ode za Zagreb, u čiju se svakodnevnicu vrlo lako i dobro uklopio", rekla je Jelena Markus. 

U Hrvatskoj, tačnije u Zagrebu, svoje kulinarske veštine u jednom je trenutku zamenio vinom, zbog čega su ga mnogi poznavaoci prilika prozvali "čovekom vinom".

U poslednje vreme, kaže Dejanova sestra, posao mu nije išao sjajno.  

#kuvar

#nestao

'