AKTUELNO

Devojčica Marija Jovanović iz sela kod Prokuplja pobegla je od kuće 8. februara u pola 1 ujutru.

Devojčica Marija Jovanović (14) iz sela Bublica kod Prokuplja nestala je 8. februara pola sata iza ponoći. Inače, ovo joj nije prvi put da beži od kuće.

Mediji su najpre preneli da je devojčica pronađena, što je prvobitno bilo potvrđeno i u prokupačkoj policiji, međutim, kasnije je ta vest demantovana, tako da prema najnovijim informacijama iz MUP-a kažu da devojčica još uvek nije pronađena.

Kako za medije kaže njena majka Nataša Paunović, devojčica je ponela telefon sa sobom, te sada policija radi na lociranju njenog mobilnog.

- Ponela je telefon, ali ga je isključila posle pola sata. Iskočila je kroz prozor sobe i otrčala preko dvorišta. Čekala su je tri momka, jedan ispred kapije, a još dvojica na jednoj livadi iznad naše kuće - navodi majka.

- Suprug je video, ali nije prepoznao mladiće koji su došli po Mariju jer je bio mrak - kaže Nataša.

Ona dodaje da je Marija imala na sebi crne helanke, crnu jaknu i roze patike.

Pre nego što je otišla, devojčica je uzela iz kuće ključeve od automobila kako roditelji ne bi mogli da krenu vozilom po nju.

- Zvali smo je, ona je odbijala pozive, a posle je isključila telefon. Uzela je i drugu jaknu, ali joj je ona ispala na nekih 30 metara od kuće. Po tragu u snegu, otišla je u Dubravu, prvo selo od nas - priča Marijina mama.

Kaže da nemaju predstavu zašto bi mogla da ode, osim da se možda zaljubila i otišla sa dečkom.

- Garant se dopisivala sa nekim dečkom preko Fejsbuka, ovde u selu ni nema s kim da se druži. Možda je mislila da bismo joj mi branili da ode sa njim, pošto je maloletna - navodi Nataša.

Ona kaže da nikad nije imala problema sa ćerkom koja je učenica 7. razreda.

#Leskovac

#devojčica

#nađena

#nestala

'