AKTUELNO

Opštinu podno Zlatara juče je zadesilo olujno nevreme praćeno jakim vetrom koji je na pojedinim mestima čupao drveće iz korena, kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

- Snega je bilo i ranije i mi smo ovde navikli na ovakve vremnske uslove u ovo doba godine, ali vetar koji je juče duvao takvom silinom ne pamte ni najstariji meštani. Zbog jakih udara vetra došlo je do prekida u snabdevanju električnom energijom, a kvarova ima kako na visokonaponskoj tako i na niskonaponskoj mreži - kazao je Vasiljević.

Foto: Pink.rs/M. Knežević

On je precizirao da su bez struje od juče meštani sela Jasenovo, Bela Reka, Rutoši, Božetići i Akmačići gde je došlo i do prekida u vodosnabdevanju jer su usled nestanka struje, pumpe na izvorištu Lakomica prestale da rade.

- Ekipe EPS – a su od juče na terenu i očekuje se da će tokom današnjeg dana doći do stabilizacije u snabdevanju električnom energijom, a sa prestankom padavina krenuće se u raščišćavanje lokalnih i seoskih puteva - zaključio je prvi čovek opštine Nova Varoš.

#Nevreme

#Radosav Vasiljević

'