AKTUELNO

U opštini Sjenica proglašena je vanredna situacija, a zamenik predsednika te opštine Vojo Trmčić kaže da su zbog visokih snežnih nanosa još uvek neprohodan magistralni put Novi Pazar - Sjenica.

Trmčić je rekao da je za saobraćaj neprohodna deonica puta Sstavalj-Duga Poljana i da je ostalo oko 15-ak zavejanih automobila koje treba ukloniti, a , kako kaže, posao olakšava to što je stao olujni vetar.

- Imali smo velike probleme između Duge Poljane i Štavlja. Takođe, put je na dve tačke, Banjičko brdo i Golijski put, bio potpuno neprohodan. Uspeli smo da jedan dan oslobodimo i da se deo putnika vrati za Dugu Poljanu, a deo za Sjenicu - kazao je Trmčić.

Dodaje da je prioritet bio da se evakuišu svi putnici iz oko 70 zavejanih automobila kojima je, kaže, ponestajalo goriva, a nisu imali ni vode ni hrane.

Foto: Foto/Glas zapadne Srbije

- Većina njih nije žalila za automobilima, bilo im je važno samo da budu na bezbednom. Imam 49 godina i ne pamtim takve smetove i olujni vetar. Niste mogli da stojite dva minuta na tom vetru, a kamoli da nešto radite - rekao je.

Dodaje da su okolna sela potpuno odsečena od sveta, ali da se po priorietetima krenuti u raščišćavanje i seoskih puteva.

- Prvo treba da iz sjeničke bolnice transportujemo preminulog R.Č., koji se smrzao u zavejanoj koloni, do sela Gornja - rekao je on.

Foto: Pink.rs/M. Knežević

U štabu za vanredne situacije u Sjenici rečeno je da je situacija i dalje složena zbog visokih nanosa snega i da na deonici puta od sela Brnjice do Duge Poljane ima snega i do pet metara.

- Ima mnogo zavejanih vozila koji se ne vide od snega, treba prvo skloniti vozila, pa onda početi sa čišćenje - kažu u štabu.

Evakuacija putnika iz zavejanih vozila počela je juče oko četiri sata posle podne i trajala je jutros do pet sati.

#Sjenica

#vanredna situacija

'