AKTUELNO

U Srbiju je stigla promena vremena i donela padavine, jak vetar i zahladenje.

Na putevima ka najvećem srpskom ski-centru, Kopaoniku, jak vetar stvara snežne nanose, a na vrhovima planine dostiže čak 90 kilometara na čas, zbog čega su pojedine žičare zatvorene.

Video: Pink.rs

Ekipe "Kruševac puta" su od sinoć na terenu. Od juče popodne na Koponiku je palo dodatnih 15 centimetara snega, a trenutna visina snežnog pokrivača je 66 centimetara. Do vikenda se prognozira novih pola metra snega, navodi Javni servis.

Video: PINK.RS/N. MIHAJLOVIĆ

Narandžasti meteo-alarm najavljen u jugozapadnoj, jugoistočnoj Srbiji i Kosovu i Metohiji.Meteorolozi za danas najavljuju kišu, susnežicu i sneg i u nižim predelima.Očekuje se da će danas u centralnim i južnim krajevima biti formiran snežni pokrivac visine 5-20 centimetara, na planinama i više, uz stvaranje snežnih nanosa.

Duva jak i olujni severozapadni vetar.U Vojvodini od sredine dana, a u centralnim i zapadnim krajevima uveče i tokom noći ocekuje se prestanak padavina.Sa oblacima je stigao i hladniji vazduh - temperatura je za sedam do deset stepeni niža nego prethodnih dana.

#Kopaonik

#Oluja

#Zima

'