AKTUELNO

Očekuje se znatno hladnije vreme.

Danas će biti znatno hladnije, oblačno i vetrovito, na severu mestimično s kišom i susnežicom, u ostalim krajevima sa snegom. RHMZ upozorava i na pojavu olujnog vetra i snega, a temperatura do osam stepeni.

Foto: Pink.rs/I. Petrović

U Ivanjici sneg pada od juče, dostigao je visinu od 30 do 40 centimetara, a u selima iznad hiljadu metara nadmorske visine.

- Usled jakog vetra stvaraju se nameti ,pa su pojedini putni pravci neprohodni -  rekao je za Glas zapadne Srbije Momčilo Mitrović, zamenik predsednika opštine Ivanjica.

Kako naglašava uveliko se radi na raščišćavanju puteva, pa se apeluje na vozače da ne kreću na put u ovaj deo Srbije bez zimske opreme.

Foto: Tanjug

- Trenutno smo u oblilasku terena, putevi se čiste prema prioritetima, a reagujemo i po pozivima meštana, koji od jutros neprestano zovu kako bi se sneg očistio i omogućio im se prilaz kućama. Juče su , na području Odvraćenice , dve mašine pazarskog preduzeća , nakon četiri sata borbe sa smetovima i snegom preko tri metra, radnici spasavali zavejane građane koji su se našli na ovoj deonici. Apelujem na vozače da, bez neophode zimske opreme ne kreću na put i da budu pažljiviji jer  se usled jakog vetra, vrlo lako mogu stvoriti nameti i blokirati putne pravce - dodaje Mitrović.

Inače, na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda objavljeno je upozorenje za područje Srbije na olujni vetar i sneg.

Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

Foto: Pink.rs/I. Petrović

- Na juguzapadu, jugu i jugoistoku Srbije, kao i u oblasti Homolja očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara, a na planinama i više uz snežne nanose. U centralnim delovima ponegde manji snežni pokrivač do pet centimetara. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, koji će od četvrtka biti u slabljenju - stoji na sajtu RHMZ.

Danas u Beogradu hladno, oblačno i vetrovito

U Beogradu će danas biti oblačno, hladno i vetrovito. U nižim delovima grada povremeno mešovite padavine, kiša i sneg, a u višim sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Video: Pink.rs/I. Petrović

Kasnije posle podne i uveče prestanak padavina. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar. Najniža temperatura oko dva, najviša dnevna oko pet stepeni.U narednih sedam dana biće osetno hladnije.

#RHMZ

#Sneg

'