AKTUELNO

Zbog straha od koronavirusa mnogi građani Srbije izbegavaju kineske tržne centre, pa i kineske turiste na ulicama. Vlasnica Azijske robne kuće u Temerinu svojim objavama i komentarima na Fejsbuku ovim povodom postala je hit na društvenim mrežama.

Nena Džou već 18 godina živi u Srbiji. Iako je diplomirala srpski jezik na Filološkomfakultetu u Beogradu, sa mužem vodi kinesku robnu kuću u Temerinu. Njihova Fejsbukstranica postala je hit na internetu jer je Nena povela rat protiv panike odkorona virusa

- Ako ne uradimo nešto za jedno nedelju ili mesec dana sigurno će ljudi prestati da dolaze. Moram da im javim da virus ovde ne postoji. Nije problem samo kod mene, nego i kod drugih – kaže Nena za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Njena stranica ima pola miliona pregleda i slatko je nasmejala mnoge posetioceodgovarajući na svakojaka neinteligenta pitanja.

Neni je drago da Temerinci ne zaobilaze njenu radnju.

Foto: TV Pink Printscreen

Nije ni njoj baš svejedno, iako u Kinu nisu išli godinama, pa su oprezni u kontaktusa sunarodnicima.

Nenakaže da se umorila od društvenih mreža, a posebno je nervira što se na Instagramu pojavio lažan profil Azijske robne kuće u Temerinu.

- Virus će proći, ali će budalaštine na internetu ostati – poručuje simpatičnamlada Kineskinja. 

Foto: TV Pink Printscreen

Gradovi u Kini prazni, najvažnija disciplina

Sportski novinar iz Novog Sada Dušan Anđelić koji radi kao sportista sa decom u Kini i vratio se u Srbiju jer su škole zatvorene. - Sreća da su oni disciplinovan narod, ono što im se kaže sprovode u delo. Malo je jezivo kada vidite grad od nekoliko miliona prazan, ali sve je to zbog preventive – navodi Anđelić.

#Kineska robna kuća

#Temerin

#koronavirus

'