AKTUELNO

Za vikend će biti i vetrovito.

U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno i hladnije, ujutro i prepodne na severu i zapadu, do kraja dana i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

Jutarnja temperatura biće od 3 do 8, najviša dnevna od 8 do 12, u Negotinskoj Krajini oko 15 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren, poslepodne u većini krajeva povremeno jak, severni i severozapadni vetar.

Iz RHMZ-a su najavili da se sutra u zapadnim i jugozapadnim krajevima zemlјe očekuje 10 do 20mm kiše, lokalno i više, a u višim planinskim predelima uveče tokom noći i u subotu prepodne povećanje visine snežnog pokrivača.

U Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno i hladnije vreme, od sredine dana povremeno sa kišom i pojačanim severnim i severozapadnim vetrom. Jutarnja temperatura oko 6, najviša dnevna oko 9 stepeni.

U subotu će biti vetrovito sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom uz postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Zatim promenljivo oblačno i uglavnom suvo. U jutarnjim satima ponegde će biti slab mraz, a jutarnja temperatura oko prosečnih vrednosti.

Hirdološko upozorenje

Na gornjem tokovima Zapadne i Južne Morave i Ibru sa pritokama, kao i na Jadru i Kolubari sa pritokama vodostaji će tokom 10. i 11. marta biti u umerenom porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa.

Na bujičnim vodotocima slivova Zapadne Morave i Ibra moguća su manja lokalna izlivanja. Na Savi kod Šapca vodostaj će tokom 10. marta prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

#Hladnoća

#Kiša

#RHMZ

#Sneg

#Vreme

'