AKTUELNO

Gradski menadžer obradovao je pripadnice lepšeg pola.

Gradski menadžer Goran Vesić i sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević posetili su danas, povodom Osmog marta, žene smeštene u Sigurnoj kući u Beogradu i uručili im poklone

Stanarke kuće, kojih je trenutno 19, dobile su na poklon cveće, korpe sa voćem, sokovnik i karte za pozorište.

Vesić je nakon toga novinarima kazao da je danas sa ženama koje borave u Sigurnoj kući razgovarao o njihovim problemima i o tome šta gradska vlast može da uradi da bi im pomogla kako bi iz te kuće što pre izašle i započele "novi život".

- Danas je Osmi mart i taj dan ne treba samo da čestitamo, već da se podsetimo problema koje žene smeštene u sigurnoj kući imaju - rekao je on.

Vesić je naglasio da društvo mora da se suoči sa činjenicom da je prošle godine 35 žena i tri bebe umrlo od nasilja u porodici.

Foto: Promo

- Ove godine stupa na snagu Zakon protiv nasilja u porodici i on će biti veoma rigorozan prema nasilnicima, a jasno pokazuje volju Vlade Srbije i Grada Beograda da se bilo koje nasilje, ne samo u poriodici, više ne toleriše - rekao je on.

Iz razgovora sa ženama iz Sigurne kuće, kako je naveo Vesić, zaključeno da je za najvažnije da im se obezbedi posao, jer kako je dodao, samo kada imaju posao te žene su u prilici da budu ekonoski samostalne i počnu novi život.

- Pokušaćemo da obezbedimo i određene subvencije i pogiodnosti za one poslodavce koji zapošljavaju ove žene, kao i da sa donatorima obezbedimo da se grade stanovi, kako bi one mogle pod povoljnijim uslovima konkurišu za njih, jer samo ako imaju obezbeđen posao i stanove ove žene zaista mogu da započnu novi život - rekao je on.

Koordinatorka Sigurne kuće za žrtve porodicnog nasilja Vesna Stanojević kazala je da je društvo veoma odlično u bori protiv nasilja, kao i nasilja u porodici i da šalje jasnu poruku da ono nije prihvatljivo i da neće proći nekažnjeno.

#8.mart

#Cveće

#Goran Vesić

'