AKTUELNO

U Kulturnom centru Mionice juče je održana Svetosavska akademija kojom je obeležen jedna od najvećih sprskih praznika i školska slava - Sveti Sava.

- Opština Mionica razume da je budućnost srpskog naroda utabana bogastvom znanja svakog pojedinca i zato predano radimo na stvaranju najkvalitetnijih uslova za obrazovanje naših građana – rekao je predsednik Opštine Mionica Boban Janković poželevši dobrodošlicu svim prisutnim građanima Mionice na svečanu akademiju posvećenu Svetom Savi.

Foto: Opština mionica

On je naglasio da je prvi srpski prosvetitelj koji je postao simbol jedinstva srpskog naroda upravo Sveti Sava.

Foto: Opština Mionica

- Škola je svaka riznica iz koje izviru znanja, a svako saznanje koje nam otvara nova vrata je lekcija. Zbog toga je čovek savremenog doba onaj koji uči svakog dana, dok naše putovanje kroz obrazovanje traje celog života – naveo je Janković.

Foto: Opština mionica

Kako je on rekao, Opština Mionica je zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije uspela da završi rekonstrukciju brojnih osnovnih škola Srednje škole ‘’Mionica’’ i biblioteke ‘’Milovan Glišić’’.

Foto: Opština Mionica

- Osnovan je Centar za obrazovanje i razvoj sa ciljem besplatne edukacije građana i sticanja znanja i veština iz različitih oblasti nauke i umetnosti. Potpuno je završena rekonstrukcija Kulturnog centra u Mionici i izgrađena je moderne hala sportova - rekao je Janković osvrnuvši se na puštanje u pogon toplane na biomasu, prve tog tipa u Srbiji.

Foto: Opština mionica

Janković je na kraju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, školama i đacima čestitao ”Savindan”, rekavši da će uz snažnu Srbiju i Mionica biti snažnija.

#Boban Jan

#Opština Mionica

#Srbija

#Sveti Sava

'