AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je, prema zvaničnim podacima koji su objavljeni 24. januara, prosečna plata u novembru u Beogradu iznosila 69.713 dinara.

Vesić je kazao da je već u novembru ispunjeno obećanje dato građanima da će do kraja 2019. prosečna plata u Beogradu biti skoro 600 evra.

Dodao je da će kada 22. februara budu objavljeni podaci za decembar prosečna plata u Beogradu biti između 600 i 615 evra.

"Povećanje plata u Beogradu nastaviće se od januara ove godine jer zaposleni u javnom sektoru Beograda primaju od početka ove godine regres i imaju povećanje plata, a rastu plate i u privatnom sektoru posebno u građevinskom sektoru i uslugama", poručio je Vesić

On je podsetio da je prosečna plata u prestonici u novembru prošle godine iznosila 593 evra, ukazao je Vesić, dok je u novembru 2013. godine bila 465 evra i da je tada stopa nezaposlenosti iznosila 25 odsto.

"Poslednjeg dana oktobra prošle godine stopa nezaposlenosti u Beogradu je bila 7,7 odsto", naveo je zamenik gradonačelnika.

#Beograd

#Goran Vesić

#prosečna plata

'