AKTUELNO

Pripadnice lepšeg pola na opštini Savski venac povom Dana žena dobile su sadnice četinara, koje je obezbedilo Javno preduzeće "Srbija Šume"

Sadnice je, zajedno sa saradnicima, na platou na Dedinju delila predsednica opštine Savski venac - jedina dama na čelu opštine u Beogradu Irena Vujović.

Foto: Pink.rs

Ona je pripadnicama lepšeg pola čestitala Međunarodni dan žena - 8. mart, istakavši da ta opština stalno unapređuje svoju uslugu kada je reč o dama - od termina za plivanje i rekreaciju do kulturno - umetničkih događaja.

- Želimo da damo na značaju ženama sa opštine Savski venac, ali moram da istaknem da mislimo na njih svaki dan, a ne samo kada su važni datumi - navela je Vujović i zahvalila se preduzeću "Srbija šume" što su se odazvali današnjoj akciji.

Foto: Pink.rs

Ona je istakla da se položaj žena popravlja i da žene sve više učestvuju u i u političkom i u društvenom životu, napomenuvši da je na damama koje su na nekim rukovodećim funkcijama da uključe što više pripadnica lepšeg pola u društvene aktivnosti.

Foto: Pink.rs

- Žene su odgovornije i srdačnije i trebalo bi da što više učestvuju u društvenom životu. Kao predsednica Saveta za rodnu ranopravnost i jednina predsednica opštine u Beogradu uopšte se ne osećam diskriminisano. Kvalitet uvek izbije u prvi plan bez obzira da li je reč o ženi ili muškarcu. Mislim da nema neke preterane diskriminacije, ali i od žena očekujem aktivnije učešće - istakla je Vujović.

Generalni direktor JP "Srbija Šume" Predrag Aleksić je ukazao na značaj žena u društvu, ali i tom preduzeću, napomenuvši da je se podelom sadnica četinara ukazuje i na značaj šuma, a povodom Dana šuma koji se takođe obeležava ovog meseca.

S.M.

#Irena Vujović

#Međunarodni dan žena

'