AKTUELNO

Albanska mafija sporovodi ilegalno ubacivanje migranata u Evropu. To je najveća mafija koja postoji u Evropi, a opasna je zbog toga što je prilagodljiva promenama, rekli su gosti TV Pink.

Marko Nicović, član Svetske asocijacije šefova policija, rekao je da je on još i ranije upozoravao na to da će Albanci preuzeti tržište kokaina.

Foto: TV Pink Printscreen

- To znači da su oni najpoželjniji za bilo koju svetsku mafiju. Oni imaju taj svoj specifičan sistem etničkih karaketistike. Imaju svoj jezik, svoje običaje. Porodična povezanost je snažna gde je ''pater familias'' bog porodice - kaže Nicović.

Prema njegovom objašnjenju, Albanci su postali poželjni za sve mafije u svetu.

- Albanci su najveći u bilo kojoj mafiji u Evropi, jer oni određuju ko im je na čelu kartela u Beogradu, Podgorici, Cirihu, Frankfurtu, Londonu. Oni su ogroman novac uložili još od 1985. godine - rekao je Nicović i dodao kako je Albanska mafija od tada počeka ulaže u politički lobi u svetu.

Zlatko Nikolić, kriminolog, rekao je kako na osnovu imena i prezimena ovih Albanaca vidi kom klanu propadaju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svi podaci ukazuju da se radi o ''Tosk'' grupi čiji su članovi katoličke veroispovesti, a ne o ''Gegincima''. Oni su plasirali ljude, robu i kapital. Na vreme se obezbeđuju. To je srednja klasa mafije jer ne teže da šefuju i zato su prihvatljivi i podnošljivi za druge mafije - ukazao je Nikolić.

On je objasnio kako ih sve povezuje novac i interes.

- Englezi počinju da plaćaju to što su Albanci držali prostituciju u Londonu. Ali sada oni počinju da diktiraju cenu jer su potisnuli lokalne dilere. Organizovani kriminalci imaju interese i imaju veze od običnog uličnog policajaca do ministra finansije, videli ste u Albaniji - rekao je Nikolić.

Marko Lopušina, novinar i publicista, smatra da su Albanci i albanksa narko mafija najveći politički problem Evrope ove godine.

Foto: TV Pink Printscreen

- Britanci su izjavili da je albanska mafija mnogo jača i uticajnija nego islamisti koji upadaju u Evropu - rekao je on.

Nikolić je objasnio da albanska narko mafija ima veliki politički uticaj u Makedoniji, odnosno svuda tamo gde ima Albanaca.

- Oni sporovode ilegalno ubacivanje migranata u Evropu jer sa time šire svoju bazu. Među arapskim migrantima oni ubacuju svoje. Na taj način smanjuju cenu prostitucije i droge. Oni u svojim rukama drže, Veliku Britaniju, Češku, deo Skandivanije , Severnu i Južnu Ameriku, sever Afrike i čitav Balkan - rekao je Lopušina.

#Albanija

#Drohas

'