AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas ratnog veterana iz Novog Sada Miloša Pavlicu, koji je između ostalih bitaka, učestvovao i u onoj na Košarama 1999. godine.

- Naš sugrađanin Miloš Pavlica proveo je deo svog života braneći otadžbinu na Kosovu i Metohiji. Bio je direktan učesnik ratnih vojnih operacija 1998. i 1999. godine, od Podujeva do Peći, kao i u bitci na Košarama. Prošao je veoma teške situacije koje su ostavile posledice na njegovo zdravlje - rekao je Vučević.

Foto: Foto/Grad Novi Sad

Istakao je, kako je saopšteno, da mu je drago što postoje ljudi u gradu koji su iskazali solidarnost, makar i posle toliko vremena, i što smo zajednički uspeli da pomognemo da Miloš ima pristojnije uslove za život.

- Sređena je kuća u kojoj on živi sa roditeljima, a dobili su i opremljen lokal koji mogu da koriste ili iznajmljuju, kako bi ostvarili prihod, pošto je Miloš nažalost trajno nesposoban za rad. Obezbeđena mu je i jedna mala kancelarija za Udruženje koje je osnovao, a koje će pružati podršku borcima, ratnim veteranima koji se susreću sa raznim problemima posle onoga šta su prošli - naveo je Vučević.

Foto: Foto/Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog sada istakao je da ne smemo zaboraviti ljude koji su branili sve nas, koji su bili izloženi agresiji i iz vazduha i sa kopna i preživeli nešto što nikome ne želimo.

- Zahvaljujem se sponzorima koji su pomogli našem sugrađaninu, a poruka je da i Miloš i sve buduće generacije žive u miru i slobodi. Mi smo se upoznali pre osam meseci u Gradskoj kući i drago mi je što smo realizovali ono što smo se tada dogovorili - rekao je gradonačelnik Vučević.

Miloš Pavlica je kazao da je pripadao jedinici koja je imala najviše gubitaka u ratu na Kosovu.

Foto: Foto/Grad Novi Sad

- Kada sam se vratio kući počeo sam da radim, ali ništa nije bilo dobro, krenuli su problemi. Posle 20 godina gostovao sam u jednoj emisiji i ispričao svoju priču, i tako je gradonačelnik saznao za mene. Pozvao me je, zagrlio me je, obrativši mi se sa brate, i počeo da traži rešenje za mene - ispričao je Pavlica.

- Ja sam borac, ja se u politiku ne razumem, ali zahvaljujem se građanima i gradonačelniku koji su dali sve od sebe da sredim životni prostor u roditeljskoj kući. Ja sam presrećan što su mi pomogli - naglasio je Pavlica.

#Miloš Pavlica

#Miloš Vučevič

#Novi Sad

'