AKTUELNO

Ovih dana javnost je poprilično uzburkana aktuelnim ratom između kablovskih operatera. Pre nedelju dana kablovskim operaterima koji posluju u okviru bredna “Supernova” SBB je naredio da ugase njihove kanale.

Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju “Telekom Srbija grupe“ pokazao je, gostujući u Nacionalnom dnevniku na TV Pink, dokument kojom Junajted medija naređuje da se isključe svi njihovi kanali. 

Foto: Pink.rs

- Ovo je crno na belo naredba 17. janura Junajtedmedije da moramo da isključimo sve njihove kanale. Oni su toku pregovora naglo odlučili da prekinu pregovore. Mi smo hteli dogovor. Ovo je dokaz da su oni prekinuli dogovor i isključili kanale – istakao je Lučić.

Lučić je rekao da je do pre godinu dana postojao kartel kablovskih televizija, na čelu sa SBB-om, a sada kada je Telekom Srbija u ekspanziji i to je nekima zasmetalo.

Kako je naveo, postoji strah od ekspanzije Telekoma Srbija.

Video: Pink.rs

Lučić je ukazao da su pojedini operateri koje je Telekom Srbija akvizirao imali ugovore za emitovanje Junajted medija kanala Sport klub, N1 i Novu S.

- Hteli smo da povećamo pokrivenost i proširimo na druge kablovske operatere koje smo akvizirali, a koji nisu imali ove kanale – dodao je Lučić.

- Tražili smo minimalno. Tražili smo sve kanale, nisu hteli ni da pričaju o Nova S i Novasport. Za nas je bio veliki rizik što neće da nam daju Novusport jer je poznat slučaj iz Bosne gde je, kada su kablovski operateri potpisali ugovor za Sport klub, krenula kampanja da se sav sportski sadržaj seli na Novu sport – rekao je Lučić.

Tražili su, kako je dodao, da nam se daju garancije da će tokom tri godine trajanja ugovora i Sportklub biti kvalitetan. 

Prema njegovim rečima, došlo je do manipulacije ponudama. 

Foto: TV Pink Printscreen

- Pokazali smo spremnost da i Telekom Srbija emituje te kanale, ali da nam se dostavi ponuda i ugovor što nije urađeno – istakao je Lučić.

- Poslat nam je ugovor koji nije zakonski moguće potpisati jer bi diskriminisao korisnike tao što bi na nekoj teritoriji mogli da koriste te kanale, a negde ne – rekao je Lučić.

Kako je dodao, 17. januara su se obratili vlasnicima sa molbomda se, kada su već prihvatili glavne komercijalne uslove cenu i dužinu trajanjaugovora, omogući da naši gledaoci imaju te kanale.

- Nisu hteli dogovor, na našu dobru voilju da proširimo saradnju, na pismenu spremnost da i Telekom Srbija proiširi reagovali su tako što su nam naredili da isključimo kanale preteći nam krivičnim prijavama – istakao je Lučić.

On je naglasio da je došlo do grubog kršenja konkurentnosti i daočekuje da žalbe budu usvojene , te da bude doneta privremena mera zaštite kanala.

#Junajtedmedija

#Supernova

#Telekom Srbija

#kablovski operateri

'