AKTUELNO

Ukoliko porodice preminulih ne budu poštovale ovu odluku, dragocenosti će pre ukopa ukloniti nadležni iz JKP "Komunalne službe".

Pljačkaše grobova na području Požarevca, osim već postavljenih nadzornih kamera, dodatno će obeshrabriti i Odluka Skupštine Grada o upravljanju grobljima i sahranjivanju, kojom se zabranjuje ukop pokojnika sa zlatnim nakitom i drugim dragocenostima.

Odluka je doneta na decembarskom zasedanju Skupštine grada Požarevca. Ukoliko odluku ne ispoštuju porodice preminulih, sve dragocenosti će pre ukopa ukloniti nadležni iz JKP "Komunalne službe" koje, inače, i upravlja grobljima i zaduženo je za sprovođenje ove odluke.

U Odluci se dalje navodi da će se zlato i dragoceni metali nađeni prilikom sahranjivanja umrlog ili ekshumacije posmrtnih ostataka predati naslednicima, a ukoliko njih nema, ili ne žele da preuzmu te predmete, sa njima će se postupati kao sa nađenim stvarima.

Ova odluka je doneta sa ciljem da se više ne događaju pljačke grobova, a podsećamo da su ranije postavljene i sigurnosne kamere.

#Groblje

#Sahrana

'