AKTUELNO

Moleban podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, Kosovu i Metohiji i svim srpskim krajevima održava se u 17 časova ispred Hrama Svetog Save, a litija je krenula nešto posle 16 časova sa Terazija.

Brojni građani i vernici okupili su se danas popodne na Terazijama odakle su, u litiji, krenuli ka Hramu Svetog Save, u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i izrazili protest zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, kojim se oduzima imovina SPC.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Na čelu litije su sveštenici, a dvojica mladića u srpskoj i crnogorskoj narodnoj nošnji nose veliku ikonu Bogorodice.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Među građanima su i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, ministar Nenad Popović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić...

Foto: Foto/hramsvetogsave.rs

Građani koji nose veliki natpis "Vreme je Božije pravde", kao i transparent "Bez Kosova smo kao čovek bez srca" na kojem je i slika patrijarha srpskog Irineja.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Uzvikuju "Hristos se rodi, vaistinu se rodi", "Svetinje ne damo" i pevaju duhovne pesme.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Oni su sa Terazija krenuli ulicom Kralja Milana preko Slavije do Hrama, ispred kojeg će biti služen moleban Presvetoj Bogorodici.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Moleban služi vikar patrijarha SPC remezijanski episkop Stefan, uz sasluženje sveštenstva Hrama Svetog Save.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Građani nose ikone, sveće i zastavu Srbije, a došli su, kažu, da pruže podršku Srbima u Crnoj Gori, ali i svim ostalim zemljama u kojima su prava srpskog naroda ugrožena.

#litija

#moleban

'