AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, obišao je na Badnji dan pripadnike Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd i zahvalio im za sav trud koji su uložili da bi građani naše zemlje bili bezbedni.

-Vatrogasci-spasioci su u stalnom dežurstvu, gotovo uvek su prvi koji priteknu u pomoć svuda gde je ona potrebna i dele sa građanima i one lepe i manje lepe trenutke. Ulažu ogroman napor i trud da gase požare, pomognu u slučaju saobraćajnih nezgoda i spasavaju ugrožene. Poželeo sam im da u ovoj godini nemaju previše izazova, da što pre stižu do građana, štite ih od opasnosti i uvek im budu na usluzi i da se ujedno vrate svojim porodicama živi i zdravi - rekao je Stefanović.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar je takođe apelovao na građane da obrate pažnju na instalacije i grejna tela, koja su uzrok najvećeg broja požara u ovom periodu, kao i na upotrebu pirotehnike koja može dovesti do povreda, ali i požara sa većim posledicama i po ljude i po imovinu.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

-Mi ćemo nastaviti sa opremanjem vatrogasaca i posebno mi je drago da ovde danas u istom stroju vidim i one koji su 30 godina u službi i one kojima je ovo tek četvrta smena. Drago mi je da vidim da ta simbioza iskustva i mladosti i snage funkcioniše, da svi ovi ljudi rade kao jedna velika porodica i tako daju ogroman doprinos da Srbija bude stabilna i bezbedna - rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju MUP-a.

#Nebojša Stefanović

'