AKTUELNO

U prisustvu nekoliko desetina vernika, danas je u hramu Svetog Save u Južnoj Mitrovici služena sveta arhijerejska liturgija, a nakon tog je obavljeno paljenje badnjaka.

Među malobrojnim vernicima bio je i Filip Rojević koji koristi svaku priliku da poseti tu svetinju.

Foto: Kosovo Online

„Prelep je osećaj danas biti u južnom delu Kosovske Mitrovice i sa pravoslavnim vernicima obeležiti ovaj divan praznik. Vidite i sami kakva je situacija svuda, posebno bih istakao borbu naše braće u Crnoj Gori, i sve molitve danas neka budu upućene njima i svom pravoslavnom narodu koji danas proslavlja praznik i raduje se sutrašnjem Božiću. Neka današnjim unošenjem badnjaka u sve naše domove unesemo mir, toplinu i spokoj“, rekao je za Kosovo Onlajn Rojević i dodao „dogodine u Prizrenu“.

Foto: Kosovo Online

Učešće u liturgiji uzeo je i mitrovčanin Đorđe Ilić koji je istakao da svaki dolazak u hram Svetog Save predstavlja blagostanje.

„Osećamo se veoma blagosloveno i radosno što nam je eparhija omogućila da imamo svog sveštenika u hramu i što se liturgija svake nedelje održava i svakodnevno se održavaju molitve, kao i danas kada je održana svečana liturgija za Badnji dan. S druge strane osećamo se i tužno zato što je crkva oskrnavljena 2004. godine i malo je naroda koji je posećuje“, rekao je Ilić.

Foto: Kosovo Online

U hramu, koji je oskrnavljen u martovskom pogromu, službu obavlja paroh Nenad Stojanović, koji sa svojom porodicom predstavlja i jedine preostale Srbe u ovom delu grada.

#Badnjak

#Badnji dan

#Božić

#Južna Mitrovica

'