AKTUELNO

Ubedljivo najprodavanija roba od danas svakako će biti badnjaci. Najvredniji prodavci su uveliko na pijacama, trgovima i po ulicama počeli sa prodajom, a cene se kreću od 50 dinara.

- Badnjaci se već danas dosta prodaju - rekla je za Pink.rs prodavačica Nela koja radi na banjičkoj pijaci.

Kako ona kaže, cene su većinom usaglašene i svuda slične.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

- Oni najskromniji badnjaci prodaju se po 100 dinara, badnjaci u pletenom džačiću po 150 dinara, a oni najsvečanijji u obliku venca od 200 dinara - kaže ona.

Moguće je pronaći i badnjake na stalcima za koje je potrebno izdvojiti i vise od 200 dinara, a trgovci sa kojima smo razgovarali uverili su nas da će biti dovoljno badnjaka za sve.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

U prodaji je naravno i žito, za koje je potrebno izvojiti u proseku od 50 do 100 dinara. Prodavci se, po svemu sudeći, takmiče po ukrašenosti, pa cena žita može dostići i 500 dinara za raskošne aranžmane.

Prodaja badnjaka još uvek nije potpuno zaživela po ulicama, ali to će se već u narednim danima promeniti. Ono što smo uspeli da uočimo jeste da su cene vrlo konkurentne onim sa pijaca.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Poneke prodavnice takođe su počele da prodaju takozvano ''sveto drvce'' čija se cena kreće oko 70 dinara, ali po ukrašenosti su dosta skromniji od onih pijačnih.

#Badnjak

#Božić

#Cena

'