AKTUELNO

Prvi dan Nove godine tradicionalno će biti obeležen i proslavljen u "Ulici otvorenog srca", a od Takovske, pa sve do Makedonske, ulični animatori, artisti, zabavljaci, muzicari i glumci zabavljaće i uveseljavati sve one koji ce radost prvog jutra u Novoj godini podeliti sa drugima bas na toj manifestaciji.

"Ulica otvorenog srca", zamišljena je kao proslava humanosti, ali i kao mogućnost da se humanošću pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Svake godine u sklopu "Ulice otvorenog srca" organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u skladu sa svojim mogućnostima pruže podršku i pomognu najugroženijima.Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beogradani i gosti Ulice otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Glavni umetnički program odvijaće se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212.Muzika, egzibicija, ulični zabavljaci, žongleri, akrobate, mađionicari, pozorišni umetnici i razlicite atrakcije ce u duhu citave akcije na svoj nacin obeležiti akciju solidarnosti Beograđana.Ulica otvorenog srca je važan dogadaj koji povezuje kulturu i privredu, radost i promoviše solidarnost i najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i cele zemlje.

Tačno u podne, "Ulica otvorenog srca" svečano se otvara novogodišnjim cestitkama i porukama koje će Beograđanima i svim gostima ispred Ateljea 212 uputiti predstavnici grada i drugi gosti i prijatelji manifestacije.

Nastala daleke 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u Srpskoj kafani, u kojoj su tokom godine provodili veliki deo vremena izmedu proba i predstava u svom pozorištu, prerasla je u jednu od najpoznatijih manifestacija koja je odavno prevazšlla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti glavnog grada Srbije.

Od 1988. godine, Ulica otvorenog srca ušla je u kalendar najznacajnijih manifestacija Beograda, kroz koju prođe i više od 100.000 Beogradana i njihovih gostiju.Osim centra grada, manifestacija će sutra biti održana i u Zemunu, Novom Beogradu, Borči i Čukarici.

#Ulica otvorenog srca

'